• Home
  • /
  • Blogi
  • /
  • Tee WordPress-blogiviesteistä vähemmän tylsiä näiden vinkkien avulla

Tee WordPress-blogiviesteistä vähemmän tylsiä näiden vinkkien avulla

WordPress Blogi

Millaisia ovat mielenkiintoiset blogiviestit WP:llä? Perinteinen blogi voi olla tylsä ja alat varmasti jossain vaiheessa miettimään, miten voisit tehdä blogiviestistä vähemmän tylsän. Mitä blogiviestissä tulisi olla, että se olisi vähemmän tylsä?

Ulkonäkö

Nyt ei mietitäkään kirjoittajan ulkonäköä vaan keskitytään blogin ulkonäköön. Siisti ja kiinnostusta herättävä ulkonäkö innostaa lukija pysähtymään blogin sivulle. Se ei kuitenkaan vielä riitä, vaan tarvitaan myös muuta. Ulkonäköön kannattaa kuitenkin panostaa ja miettiä, mitä huomiota herättävää siinä voisi olla. Väreihin ja kuviin kannattaa panostaa, sillä ne herättävät lukijan mielenkiinnon jo ennen, kuin he alkavat edes aloittamaan blogitekstin lukemista. Useat WordPress teemat palvelevat erinomaisesti sivun ulkonäön luomista. Teemoja löytyy laidasta laitaan ja aluksi kannattaa käyttää riittävästi aikaa sopivan WordPress teeman löytämiseen. WordPress teemoja voi vaihtaa myös jälkikäteen, mutta mitä miellyttävämpi blogin ulkoasusta tulee, sitä todennäköisemmin saat nopeasti paljon lukijoita blogillesi. Siis jos sisältö on mielenkiintoista! WordPress teemat löydät suoraan WordPressistä ja niitä löytyy niin ilmaisia, kuin maksullisiakin. Maksullisissa teemoissa päivityksiä tulee useammin eli sivusto pysyy ajan hermoilla. Ilmaisilla teemoilla pääsee kuitenkin hyvin alkuun. Maksulliseen teemaan ehdit päivittää, kunhan sivustosi lukijamäärä kasvaa. Blogisi ulkonäkö on yksi niistä seikoista, jotka tekevät blogisi vähemmän tylsäksi.

Sisältö

Millainen olisi mielenkiintoa herättävä blogiviesti? Mitä sen tulisi sisältää? Mitä tekisi blogiviestistä vähemmän tylsän? Olet varmasti törmännyt blogiviestiin, jonka otsikko on ollut todella houkutteleva, eikö vain? Sitten, kun alat lukemaan blogiviestiä, siitä puuttuu kuitenkin sisältö tai tekstin punainen lanka. Millaisia ajatuksia se lukijana sinussa herättää? Oletko kenties pettynyt ja siirryt lukemaan samasta aiheesta toiselle sivustolle, jossa tekstin punainen lanka on helposti seurattavissa ja teksti antaa hyvää tietoa haluamastasi aiheesta? Kirjoittaessasi vähemmän tylsää blogiviestiä, panosta siis tekstin sisältöön ja helppolukuisuuteen. Lukija saattaa tulla tylsään blogiin kerran ja lukea sen läpi todeten samoin, kuin itsekin teet, että tästä blogista puuttuu sisältö enkä halua sitä enää lukea, vaikka otsikot olisivat kuinka houkuttelevia. Sisältöön kannattaa paneutua ja kirjoittaa mahdollisimman kiinnostavalla tavalla valitsemastasi aiheesta niin, että blogiviestin lukija haluaa tulla myös tulevaisuudessa aivan ehdottomasti lukemaan blogiviestejäsi ja alkaa tilamaan uutiskirjeen itselleen joka kerta, kun julkaiset uuden blogiviestin. Näin tekstisi eivät ole tylsiä ja jää senkään takia huomiotta.

Kuvat ja videot

Kamera

Nyt, kun olet laittanut sivustosi ulkoasun erinomaiseen siistiin kuntoon ja kirjoittanut mielenkiintoisen ja sisällöltään rikkaan blogiviestin, on aika tehdä vielä jotain. Muistelepa sivua, jossa on valtavan pitkä blogiviesti ja vaikka sivun väritys on houkutteleva, tekstiä on aivan liikaa ja se on vielä liian pienellä fonttikoolla. Mitäpä, jos itse tekisit blogiviestisi sopivan kokoisella ja helposti luettavalla tekstikoolla ja kirjasintyypillä. Helpottaa heti lukemista, eikö vain? Blogitekstisi eroaa heti muista, jos jaksotat tekstit sopivin välein ja laitat mukaan aiheeseen liittyviä kuvia. Hyvälaatuiset ja kauniisti asetellut kuvat tuovat piristystä tekstiisi. Videoita käytetään aika vähän blogiteksteissä, mutta ne tekevät blogitekstistäsi entistä kiinnostavampia. Mietihän esimerkiksi tilannetta, jossa olet kirjoittanut tietystä aiheesta blogiviestin ja videossa vielä selvennät kirjoittamaasi kädestä pitäen, jolloin lukija saa selkeän käsityksen siitä, mitä olet kirjoituksessasi tarkoittanut ja ymmärtää kaikkein helpoimmalla tavalla haluamasi asian. Pitkäkin blogiviesti vierähtää lukijalta hetkessä, kun hän saa pitää lukemisen ohessa taukoja katsomalla saman asian vielä videolta. Tämä mahdollistaa myös sen, että kaikki eivät jaksa yleensäkään lukea kirjoituksia, vaan katsovat mieluummin asian videona. Tarjoat siis palvelua ja arvoa blogiviestisi lukijalle. Erinomainen keino on myös lukea blogikirjoituksesi äänitallenteeksi blogiviestisi liitteeksi. Äänikirjat ovat kasvattaneet valtavasti suosiotaan ja blogisi ”lukijamäärä” kasvaa tällä tavalla lähes huomaamattomasti, koska yhä useampi ihminen kuuntelee tekstisi mieluummin, kuin lukee sen itse. Kuuntelun ja katselunhan voi tehdä samalla muita asioita tehdessä ja se on helppoa ja vaivatonta. Videoissa ja äänitteissä paras lopputulos saavutetaan sillä, että kirjoittaja itse lukee ja kertoo asiansa. WordPress teemaa valitessasi kannattaa selvittää etukäteen, että tällaiset ominaisuudet ovat mahdollisia blogiviesteissäsi. WordPress teemat mahdollistavat monia asioita blogiviesteissäsi ja tekee niistä ehdottomasti kiinnostavampia. Hyvä suunnittelu on kaiken a ja o.